Sajnos nem tudjuk meg, milyen az ukrán rockabilly...! Az Ukrajnát sújtó háborús helyzet miatt a Direktor Azovskovo Morja nevű fiatal zenekar lemondta a magyarországi fellépést. A csapat a Donyeck mellől, Luhanszkból jött volna Szombathelyre.

Szinte valamennyien hadköteles korúak, így az ottani hatóságok elővigyázatosságból nem adnak kiutazási engedélyt nekik. A zenekar nagyon sajnálja, hogy nem jöhet a Karneválra. A szervezők abban bíznak, hamarosan sikerül egy másik dinamikus zenekart a Forum színpadra szervezni szombat délutánra.

A Karnevál a történelmi korok áthidalásának ünnepe, ahol sem az évszázadok, sem az országhatárok nem tesznek különbséget a fellépők között. Az idei évben Szent Márton születésének 1700. évfordulójáról is megemlékezünk a Karnevál helyszínein. Márton hosszú élete során hosszú utat tett meg: két és félezer kilométert járt be gyalog, útközben megismerte, meghallgatta és megbékítette az embereket. Reméljük, Szent Márton szelleme segíti összebékíteni a közelünkben és a távolabbi országokban is a torzsalkodókat!