2016 a „Gasztroélmények Éve” Magyarországon. A magyar gasztronómia egyedi és utánozhatatlan, így alkalmas arra, hogy hazánk kínálatának még hangsúlyosabb eleme legyen. A jelenkori magyar gasztronómia sokszínűsége, az évezredes hagyományok, a híres magyar vendégszeretet, a kiváló minőségű helyi alapanyagok és a korszerű, egészségtudatos trendek találkozása egyaránt maradandó élményt nyújtanak mind a hazai, mind pedig a külföldi vendégeknek.

Gazdag és változatos bor és gasztronómiai kultúránk, adottságaink egyre jelentősebb szerephez jutnak a hazai turisztikai kínálatban és keresletben is. Mindezek jegyében a Magyar Turizmus Zrt. megálmodta és életre hívta a „Gasztroélmények Éve” tematikus évet. Az MT Zrt. céljául tűzte ki, hogy a „Gasztroélmények Éve” ernyője alatt összegyűjti a magyarországi gasztroeseményeket, amelyek központi felülete az újonnan indult weboldalunk, a Gasztroelmeny.hu lett.

A „Gasztroélmények Éve” nem csupán egy szóösszetétel, védjegy és minőségi garancia is egyben. A „Gasztroélmények Éve” logó garanciát jelent arra, hogy a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fesztiválszövetség közös minősítése alapján a logót kiérdemlő események biztosan minőségi ételekkel, programokkal és szolgáltatásokkal várják a közönséget.

Örömmel tudatjuk látogatóinkkal, hogy a Savaria Történelmi Karnevál, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fesztiválszövetség szakmai értékelése alapján elnyerte a „Gasztroélmények Éve” ajánlását, ezzel is egyértelműsítve, hogy az esemény minőségi szolgáltatásokat nyújt a résztvevők és az érdeklődők számára.