Vasárnap este kialudt a láng a Fő téri római szentélyben - ezzel hivatalosan is véget ért az idei Savaria Történelmi Karnevál. De a láng - remélhetőleg - nem alszik ki a szombathelyiek szívében a következő nyárig, sőt!

2017-ben nagykorú lesz a fesztivál, hiszen az lesz a sorban a 18. karneváli kavalkád! A szombathelyiek gondoskodására, bábáskodására pedig azután is rászorul majd...

Az idei Karnevál fényét továbbmentette a város: dr. Puskás Tivadar polgármester ezúttal a záróceremónián is jelen lévő katona-Szent Mártonnak adta át a fáklyát, hiszen az idei programsorozat a Szent Márton Emlékévnek is része volt. Szent Márton maga is "fényhozó" volt, aki világosságot gyújtott az emberek szívében és lelkében. Aki világosan megmutatta a követendő utat a kortársainak és a kései utódoknak. Szent Márton fénylő alakja pedig egész Szombathelyt megvilágítja - a 2016-os Emlékévben különösen. Hogy az ünnepek fényéből maradjon a hétköznapokra is: a karneváli záróünnepségen jelenlévők egy-egy kis dobozka gyufát kaptak, hogy otthonukba is hazavihessenek valamennyit ebből a világosságból. A Karnevál szervezői arra törekedtek, hogy az idei programok méltóképpen emlékeztessenek Szent Márton legfőbb üzenetére, hogy a javaink megosztása csak gazdagítja az arra érdemeseket. Ha másokkal is megosztjuk a figyelmünket, a szeretetünket, a tudásunkat, azzal mi magunk nem leszünk szegényebbek, hanem csak gyarapodhatunk. Ahogy a lángot is megoszthatjuk bárkivel, a fény nem fogy el - sőt: körülöttünk egyre világosabb lesz! Ezt a világosságot szeptember 20-ig minden este meg is csodálhatjuk a Székesegyház homlokzatának fényfestésén: 20:20, 20:40 és 21:00 órai kezdettel. Ave Savaria!

Legfrissebb hírek