A XXI. Savaria Történelmi Karnevál rendezvény miatt a Kiskar utca és a Hunyadi János utca közötti Thököly Imre utca, valamint a Thököly Imre utca és a Batthyány téri körforgalom közötti Rákóczi Ferenc utca, lezárásra kerül.

Érvényes: 2022. augusztus 22. üzemkezdettől - 2022. augusztus 30-án üzemzárásig

A Thököly Imre utca és a Rákóczi Ferenc utca érintett szakasza rendezvény miatt teljes szélességében lezárásra kerül. Emiatt a 6, 7, 9, 12, 21, 27, 27A, 30Y, 5H, valamint a 10H járatok mindkét irányba, terelt útvonalon közlekednek. A feltüntetett időszakban az Aluljáró (Thököly utca), Batthyány tér, Rákóczi utcai iskolák, Városháza megállóhelyeket nem érintik a járatok. Az 56-osok tere (Vörösmarty utca), Aluljáró (Szent Márton utca), Autóbusz-állomás (Sörház utca) és a Nyomda megállóhelyek részben áthelyezésre kerülnek egyes járatok esetében. A helyettesítő megállókból induló járatok idei megegyeznek a kimaradó megállóhely idulási rendjével.

Megállóhelyek kimaradása, áthelyezése:

Kimaradó megálló

Helyettesítő megálló

Érintett viszonylat

56-osok tere (Vörösmarty utca)

-

7, 27, 27A, 30Y, 10H

Aluljáró (Szent Márton utca)

Szelestey László utca 27.

7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H

Aluljáró (Szent Márton utca)

Savaria Nagyszálló

5H

Aluljáró (Thököly utca)

-

9

Aluljáró (Thököly utca)

Piac

6, 12, 21

Aluljáró (Thököly utca)

Savaria Nagyszálló

7, 27, 27A, 30Y, 10H

Autóbusz-állomás (Sörház utca)

Autóbusz-állomás (Petőfi utca)

27, 27A, 30Y, 5H, 10H

Batthyány tér

-

6, 12, 21

Nyomda

-

27, 27A, 30Y, 5H, 10H

Nyomda

Nyomda (ellentétes irányban)

7

Rákóczi utcai iskolák

Víztorony

6, 12, 21

Városháza

-

6, 12, 21

Városháza

Berzsenyi könyvtár

7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H

Városháza

Mátyás király utca 10.

9

A Petőfi Sándor utca felé kerülő viszonylatok:

7, 27, 27A, 30Y, 5H, 10H

A Szent Flórián körút felé kerülő viszonylatok:

6, 9, 12, 21

6, 12, 21 viszonylatokat érintő változások:

A Vasútállomás felől érkező járatok az Aluljáró (Szent Márton utca) megállóhely után a Hunyadi János utca - Szent Flórián körúton közlekednek. Az autóbuszok megállnak az ideiglenesen áthelyezett Víztorony megállóban.

A Károly Róbert utca felől érkező járatok a Szent Flórián körút 33. megállóhely után, Szent Flórián körút - Hunyadi János utca - Szent Márton utca útvonalon közlekednek. Megállnak az ideiglenesen áthelyezett Víztorony és Piac megállókban.

9 viszonylatot érintő változások:

A Vasútállomás - Joskar-Ola városrész felől érkező járatok a Mari ABC megállóhely elhagyása után a Szent Flórián körút - Mátyás király út - Kiskar utcán közlekednek. Ideiglenes megállóhely a Mátyás király utca 10.

Az Autóbusz-állomás felől érkező járatok a Kiskar utcáról a Mátyás király utca - Szent Flórián körút - Pázmány Péter körúton haladnak. Ideiglenes megállóhely a Mátyás király utca 10.

7 viszonylatokat érintő változások:

Az Újtemető felől érkező járatok az Óperint üzletház megállóhely elhagyása után a Kiskar utca - Sörház utca - Petőfi Sándor utca - Király utca - Széll Kálmán utca útvonalon haladnak. Ideiglenes megállóhelyek a Nyomda (ellentétes irányba), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Zanat felől érkező járatok a Vasútállomás után a Szelestey László utca - Petőfi Sándor utca - Sörház utca - Kiskar utca - Óperint utca útvonalon közlekednek. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27. és a Berzsenyi Könyvtár.

27, 27A, 30Y, 10H viszonylatokat érintő változások:

A Haladás pálya és a Vakok Intézete felől érkező járatok az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg. Útvonaluk a Petőfi Sándor utca - Király utca - Széll Kálmán utcákon vezet a Vasútállomásig. Ideiglenes megállóhelyek az Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Vasútállomás felől érkező járatok a Szelestey László utca - Petőfi Sándor utca után érik el a menetrendben meghirdetett útvonalukat. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27., Berzsenyi Könyvtár és az Autóbusz-állomás (Petőfi utca).

5H viszonylatokat érintő változások:

A Haladás pálya felől érkező járatok az Autóbusz-állomás (Sörház utca) helyett az Autóbusz-állomás (Petőfi utca) megállóban állnak meg. Útvonaluk a Petőfi Sándor utca - Király utca - Széll Kálmán utca - Vörösmarty Mihály utcákon vezet a Szent Márton utcáig. Ideiglenes megállóhelyek az Autóbusz-állomás (Petőfi utca), Berzsenyi könyvtár és a Savaria Nagyszálló.

A Szent Márton utca felől érkező járatok a Vörösmarty Mihály utca - Szelestey László utca - Petőfi Sándor utca után érik el a menetrendben meghirdetett útvonalukat. Ideiglenes megállóhelyek a Szelestey László utca 27., Berzsenyi Könyvtár, Autóbusz-állomás (Petőfi utca).