Fotó: Mészáros Zsolt

A GustoTéren délután Kassai Lajosé volt a látványkonyha. A világhírű lovasíjász ezúttal is szenzációs műsorszámot mutatott be: látszólag mindenféle alapanyag nélkül állt neki egy ősi ázsiai ételnek.

Az „ász” elkészítéséhez zöldségekkel főtt marha lábszárt használt, de az étel lényegét egy búzából és rozsból készült tészta adta, ezt szerette volna a mester elkészíteni a nyilvánosság előtt. Kassai persze sok-sok humorral is fűszerezte a konyhai stand up-ját: a nézőktől kért és kapott gabonát, rozsot, sőt még hordozható malom is volt valakinél. A frissen őrölt lisztkeverékből végül Németh Dániel séf segítségével egy őrült friss tészta készült, ami alapját jelentette az ételnek. Lajos közben bevallotta: az evésnél jobban talán csak azt szereti, amikor újra ehet... Az elkészült ételhez nem szervíroztak evőeszközt, eleink is kézzel ettek - tette hozzá Kassai Lajos. Az étel egyébként finom volt (az ujjaim utána szintén...)