Mint azt a belvárosban élő és közlekedő szombathelyiek már tapasztalhatták, a tegnapi napon megkezdődtek a XIX. Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódó útlezárások. Bár több helyen, több módon igyekeztünk felhívni a lakosság és a városba érkezők figyelmét a közlekedés változásaira, nem mulasztjuk el ezt most sem. Lássuk a változásokat!

A 2018. augusztus 23-26. között megrendezésre kerülő Savaria Történelmi Karnevál sikeres lebonyolítása érdekében az alábbi útlezárásokra, parkolózárásokra és forgalom-korlátozásokra kerül sor.

A rendezvény terület tervezett lezárási időszaka: 2018. augusztus 21-27.

A lezárt utcák folyamatos megnyitása: 2018. augusztus 27-én 17.00 órától.

UTCÁK ZÁRÁSA

08. 21-én 10.00-tól feloldásig

  1. Rákóczi F. utca - a Batthyány tér és Thököly utca közötti szakasz - beengedő pont 08. 23-ig

08. 21-én 21.00-tól feloldásig

  1. Kossuth L. utcai Ferrosüt szakbolt melletti átjáró - fix zárás
  2. Kossuth L. u.-Hefele M. u. kereszteződésénél - fix zárás

08. 21-én 23.00-tól feloldásig

  1. Thököly I. utca-Szent Márton utcai torkolat - fix zárás
  2. Thököly I. utca-Mátyás király utca körforgalom - beengedő pont
  3. Aréna utca a Vak Bottyán hídnál - beengedő pont
  4. Rákóczi F. utca-Légszeszgyár utca kereszteződés északi ága - beengedő pont 08. 23-ig
  5. Zrínyi Ilona utca, a Hunyadi János utcai végén - fix zárás
  6. Zrínyi Ilona utca, a Mátyás király utcánál - beengedő pont 08. 23-ig

08. 23-án a rendezvény nyitásától a rendezvény végéig, kb. 26-án 24.00 óráig

  1. A Kossuth L. utca, a Kiskar utca keresztezésénél - beengedő pont
  2. Kőszegi utca a Mártírok terénél - beengedő pont
  3. Zrínyi Ilona utcában az Aréna utcai kereszteződés északi és keleti oldalán - zóna zárás
  4. Zrínyi Ilona utca 8. sz. előtt - zóna zárás
  5. Rákóczi utca a Thököly utcánál - zóna zárás
  6. Szent Márton utca a Gyöngyös patak hídnál, a bicikliútnál - zóna zárás
  7. Király utca a 3. sz. ház melletti átjárónál - zóna zárás

Aki a behajtásra engedélyt kapott fokozott óvatossággal, mérsékelt sebességgel, és a gyalogosok veszélyeztetése nélkül köteles közlekedni! A rendezvényhelyszíneken kerékpározni tilos!

A lezárt gyalogos zónában árufeltöltés behajtással az előzetes tervek szerint 23-án 14.00 óráig, 24-26-án 9.00 óráig engedélyezett, ettől eltérő időszakban kizárólag külső parkolóból kézikocsis beszállítás lehetséges! A behajtásra engedélyezett időszakban behajtók a végső időpontig kötelesek elhagyni a lezárt területet, ellenkező esetben magatartásuk rendezői intézkedést von maga után!

KIJELÖLT TERELŐÚT

Kiskar utca-Mátyás király utca-Szent Flórián körút-Hunyadi utca-Szent Márton utca
Parkolók őrzött zárása rendezvény napokon: (08.23-án 08.00-tól 08.26-án 24.00-ig)

  1. Hefele utcai kisparkoló (a Kossuth utca 8. sz. mögötti parkoló udvar),
  2. Kőszegi utca VAOSZ udvar parkolói,
  3. Thököly utca 19. sz. melletti parkolók
  4. Mártírok tere parkolói a Széll K. u. torkolatában,
  5. Uránia udvar, Frei kávézó előtti 8 db parkoló,
  6. Aréna u. 8. sz. /Thököly u. 38. sz. mögötti parkolók.

FELVONULÁS MIATTI ZÁRÁSOK

A rendőrség a jelmezes felvonulások miatt időszakosan 24-25-én várhatóan 17.00-tól 22.00-ig, valamint esőnapon 26-án 9.00-tól 14.00-ig a belvárosban szintén zárja a következő csomópontokat: Petőfi utca-Kőszegi utca, Március 15. tér-Király utca, Király utca-Kisfaludy utca, Wesselényi utca-Szent Márton utca Ezeken a helyeken elterelésre kell számítani. A felvonulás miatt tilos lesz parkolni 23-26-án a menet által érintett utcák leszalagozott parkolóiban: Aréna utca (Zrínyi u. és Thököly u. közötti szakaszában),Széchenyi utca, Kőszegi utca, Mártírok tere, Király utca. A rendezvény területén a rendezvényi napokon parkolni a KRESZ aktuális szabályai szerint szabad. A felvonulási útvonalon, valamint a megállási tilalmú útszakaszokon az érintett parkolókat szalagozással zárjuk, a szalagozott parkolókban megállni tilos. A rendezvény idején a tiltás ellenére az itt elhelyezett járművekben esetleg keletkező károkért a rendezők felelősséget nem vállalnak! Kérjük, a szemetes konténerekhez való hozzáférést ne akadályozzák parkoló járműveikkel, ezzel segítve azok ürítését.

JELMEZES, FÁKLYÁS FELVONULÁS

2018. augusztus 24-25-én 19 órától, esőnap 26-án 10.30 órától A rendezők a teljes menetvonalon a felvonulási utat kétoldali kordonos, szalagos elkorlátozással, és a kordon melletti posztos feladatellátással biztosítják. Az augusztus 26-i 10.30 órai felvonulás és az ehhez kapcsolódó zárás csak a 25-i felvonulás elmaradása esetén kerül végrehajtásra.

Kérjük a nézőktől, hogy biztonságuk érdekében tegyenek eleget a rendezők felszólításának, valamint a szalagon engedély nélkül ne lépjenek/bújjanak át, és a szalag alá ne üljenek le!

Fix, illetve mobil (összecsukható) lelátók a felvonulások idején az alábbi helyszíneken tervezetten kerülnek felállításra:
- 1 db mobil, de fixen telepített a Berzsenyi téren, - 1 db mobil, de fixen telepített a Városházával szembeni Fő tér szakaszon az OTP Bank előtt, - 2 db mobil, időszakosan kinyitott a Mártírok terén a Széll Kálmán - Király utcák torkolatában.

A menet útvonala: Aréna u.-Thököly u.-Bejczy u.-Kossuth L. u.-Hefele u.-Berzsenyi tér-Széchenyi I. u.-Kőszegi u.-Mártírok tere-Király u.- Savaria tér-Szent Márton u.-Thököly u.

A helyi járatos autóbuszok a lezárások idején terelőúton haladnak az ÉNYKK Zrt. tájékoztatása szerint.

Behajtási engedélyek igénylésére - a lezárt területen lakók részére - a rendezvényt megelőzően lesz lehetőség a Karneválirodán.