Az idén is az Országos Mentőszolgálat végzi a Savaria Történelmi Karnevál egészségügyi biztosítását.

A karneváli felvonulás közönségének és résztvevőinek fokozottabb biztonsága érdekében az idén a felvonulást a három ponton szolgáló mentőautókon kívűl további helyszíneken is megteremti a korai beavatkozás lehetőségét.

Mentőápoló “gyalogőrök” állnak szolgálatba a felvonulások alatt a Városházánál, a Savaria téren, ill. a Rákóczi utca -Thököly u. sarkán (Karneváli nevén Borok utcája bejárata). Azért van rájuk szükség, mert a tömegben nehézkesen mozgó mentőjárművek érkezését megelőzően már észlelhetik a beteget, felmérhetik az állapotát, és megkezdhetik az ellátást.

A gyalogőrségben szolgálatot teljesítő mentőápolók rendelkeznek mindazzal a felszereléssel, ami a betegek, sérültek sürgős, első ellátásához szükséges. Rendelkezésükre áll a beteg fektetésére, és a kocsihoz szállítására alkalmas kimentő hordágy is.

A mentőhátizsákjukban az alapvető légútbiztosító-, lélegeztető eszközök, defibrillátor, kötszerek, rögzítők, sürgősségi gyógyszerek találhatók.

A náluk lévő rádiókészülék rendkívűli helyzetben is lehetővé teszi a mentésirányítással és a mentőautókkal való kommunikációt.

A segítség kérhető a mentőruházatot viselő szakemberektől személyesen, illetve minden esetben a 104-es mentőhívó számon.

Legfrissebb hírek