A szemerkélő eső ellenére közel 150-en indultak a felvonulás után a Szent Márton temetőbe, hogy lássanak ezt-azt. Leginkább a sötétet.

A szél ugyanis elfújta a korábban meggyújtott útjelző mécseseket, úgyhogy Orbán Róbert szinte vaksötétben vezette a bátor kis csapatot, akik régvolt szombathelyiek sírjait keresgették... A bátrabbak fáklyafénnyel világítottak maguknak és társaiknak, az idősebbek egymásba karoltak, a gyerekek titokzatosan össze-összenéztek. Szóval mindenki élvezte a kalandtúrát az éjszakai temetőben.

Az első megvilágosodó sírkő annak a Hudetz János kőfaragónak az emlékhelye, aki többek között a szombathelyi Szentháromság szobrot is megalkotta annak idején. Ha csak pár percre is, de ismét fénybe került a nagyhírű Vizmathyak sírköve is, ahol a család 2 halott gyermeke pihen... És még 2 tucatnyi jeles vagy jelöletlen sírnál állt meg a csapat.

Aki lemaradt az első sétáról, szombaton 20:30-kor újra „üzemben” az esti temetői járat. Vasárnap ugyanekkor a Kriptába indul fáklyás vezetés, ott Kiss Gábor régész lesz a kísérő. Nem kísértet!

Legfrissebb hírek