A 2017. évi tortaversenyre 13 édes finomságot neveztek készítőik, melyek 100 pontos bírálati rendszerben mérettettek meg.

A tortaversenyre nevezett torták:

1. „Bársonyos gesztenye” - Csesznok Júlia
2. „Ave Savaria” - Claudia Cukrászda Kft.
3. „A Nyugat királynője” - Rabi Johanna
4. „Római éden” - de Jonge Nóra
5. „Szent Márton alamizsnája” - Baranyai Gerda
6. „Szent Vid aranya” - Sztanits Regina
7. „Dionüszosz tortája” - Rodler Zoltán
8. „Kardenáliusz tortája” - Rodler Zoltán
9. „Borostyán világa” - Zelles Mária
10. „Vénusz ajándéka” - Cake Art
11. „La Crostata” - Mészáros Cukrászda (Varga Ádám)
12. „Áfónia”- Szelke Gergő
13. „Őszváró torta” - Rózsa Cukrászda

A versenyen 100 pontos rendszerben ment a pontozás - a szakmai menetrendet Mészáros Gábor állította össze. A bírák külön értékelték a látványt (20 pont), a karneváli jelleget (20
pont), a textúrát (30 pont) és az ízek harmóniáját (30 pont).

Végeredmény:

1. helyen végzett és a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a Cake Art Cukrászat alkotása (Táplánszentkereszt)
A tavalyi megmérettetésen is diadalmaskodó cukrászat idei csemegéje: Áfonyatorta tejszínes krémsajttal és vaníliával

2. helyen végzett az „Ave Savaria” fantázianevű torta, a Claudia Cukrászda alkotása

3. helyen végzett az „Őszváró torta”. A Rózsa Cukrászda műve egy almatöltelékes, fehér csokis mousse-sal, gesztenyével és fehér csokis ganache díszítéssel készült finomság.

Mészáros Gábor kiemelte, mindegyik torta alkalmas lenne a Savaria Karnevál tortája címre. Gratulált a pályázóknak és nagyon örül, hogy ilyen sok torta nevezett ezúttal.

A nyertes torta receptjét és elkészítési leírását weboldalunkon és Facebook-oldalunkon is leközöljük majd. A Karnevál Tortája a Karnevál napjaiban a szombathelyi Fő téren külön standon lesz kapható - és érdemes lesz keresni a Savaria Karnevál Kenyerét is!

A tortaversenyen készült fotókért kattintson ide!