2022. augusztus 25. 20:30
csütörtök • Időtartam: 1 óra
Forum Színpad
zene/koncert

Idén ismét a Savaria Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertjével kezdődik meg a Forum Színpad sokszínű koncertjeinek sora. Ezúttal Radics Gigivel közösen lép színpadra a zenekar.

A Savaria Történelmi Karnevál mindig kiváló alkalom arra, hogy a Szombathelyen élő és működő kulturális csoportok is megmutathassák magukat a helyiek és a városba érkező vendégek előtt.

Idén sem lesz ez másként, ahol rögtön a Savaria Karnevál nyitónapján, csütörtök este a Savaria Szimfonikus Zenekar lép a Forum színpadra és csap/húz a húrok közé.

Radics Gigivel közös, nagyszabású koncertjükön olyan népszerű dallamokat szólaltatnak meg, melyeket Gigi még pályája elején énekelt (Whitney Houston számokat, filmzenéket, musical-részleteket).

A Savaria Szimfonikus Zenekar és Radics Gigi szakmai kapcsolata lassan egy évtizedre nyúlik vissza, hiszen miután Gigi 2013-ban a Megastar 6 győztese lett, első önálló budapesti koncertjén már a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködött. Az együtt-munkálkodásból később több közös karácsonyi koncert és a Hollywood Classics ötlete is megszületett.

Gigi kisgyermeke születése utáni idén turnézik újra, a koncert kínálatában a régi slágerek mellett a kimondottan neki ír saját dalok csendülnek fel.

A koncert karmestere Kovács László lesz, aki aktívan közreműködött a zenei anyagok szimfonikus zenekarra történő hangszerelésében is.

A program helyszíne