2022. augusztus 28. 17:50
vasárnap • Időtartam: 15 perc
Művészetek utcája
tánc

Argentin tangó és latin táncbemutató és milonga-est

Kata és Csaba több mint egy éve elválaszthatatlanok a parketten. Csaba az argentin tangó csodálatos világában mélyült el eddig. Kata a standard és latin-amerikai táncok eleganciáját és pezsgését hozta magával ebbe az együttműködésbe. Táncukban a különböző világok és stílusok egyesítésére, harmonizálására törekednek.

"Takács Csaba és Balatonyi Kata több, mint egy éve elválaszthatatlanok a parketten. A tánc szeretete mindkettejüket már gyermekkoruk óta kíséri. Csaba az argentín tangó csodálatos világában mélyült el eddig, korábbi partnerével az előkelő 3. helyen végzett a 2018-es IDO világbajnokságon színpadi showtangó (tango escenario) kategóriában.
Kata a standard és latin-amerikai táncok eleganciáját és perzsgését hozta magával ebbe az együttműködésbe. Jelenleg is versenyző párosként elkötelezettek a folyamatos fejlődés mellett, táncukban a különböző világok és stílusok egyesítésére, harmonizálására törekednek, egyaránt építve mindkettőjük gyökereire. Jelenleg elsősorban standard és latin-amerikai táncokban versenyeznek, de a terveik között szerepel, hogy tangó táncosként is felkészüljenek a hazai és nemzetközi megmérettetésekre. Csaba alapító tagja a soproni tangos közösségnek, ahol a közelmúltig oktatóként is tevékenykedett.
A soproni tangó klub tanítványait is láthatjuk a színpadon. Juhász Rita, Balogh Eszter, Bodnár László : Néhány évvel ezelőtt a soproni argentin tangó klubban sajátították el az argentin tangó alapjait Nagy Éva és Takács Csaba táncosok segítségével. Azóta heti gyakorlással és argentín tangó workshop-ok segítségével próbálják fejleszteni tudásunkat ebben a gyönyörű táncban."
Rauchbauer Josef és Fábián Erzsébet, hobby táncosok 3 éve tanulják a Standard táncokat, kb 1 éve ismerkedtek meg az argentín tangóval!"

A program helyszíne