2022. augusztus 27. 11:00
szombat • Időtartam: 30 perc
Forum Színpad
zene/koncert

A kórus célja a protestáns és neoprotestáns egyházi zene (gospel) népszerűsítése, korunk dekadens könnyűzenei kultúráját alterálni. Bemutatni, hogy életerős, életigenlő fiatalok, akik ragaszkodnak tradicionális, mégis a modern világban is biztonságot és stabilitást adó szellemi-erkölcsi értékekhez, képesek példaértékű és minőségi zenei együttműködésre egy nem éppen fiatalokra jellemző zenei műfajban, tudniillik, a karéneklésben.

A protestáns és neoprotestáns egyházi zene (gospel) népszerűsítése, korunk dekadens, értékvesztett, vagy érték tagadó könnyűzenei kultúráját alterálni. Bemutatni, hogy életerős, életigenlő fiatalok, akik ragaszkodnak tradicionális, mégis a modern világban is biztonságot és stabilitást adó szellemi-erkölcsi értékekhez, képesek példaértékű és minőségi zenei együttműködésre egy nem éppen fiatalokra jellemző zenei műfajban, tudniillik, a karéneklésben.

Célunk az általunk vallott és képviselt szellemi értékeket bemutatni és propagálni, segítséget és reményt nyújtva sok céltévesztett kortárs fiatalnak.

Alapító: Pasitka Hermann, 2012 novemberében, Pécsett

Karnagy és szakmai vezető: Balásy Szabolcs (zeneszerző, karnagy, zenepedagógus), A Vivat

Bacchus énekegyüttes vezetője, illetve a VoiSingers és a Babits kórus karnagya

Tagok: a pécsi és bonyhádi Hit Gyülekezete egyház gimnazista és egyetemista korú fiataljai

A program helyszíne