EFFE Label, azaz Minősített Európai Fesztivál díjat kapott a Savaria Karnevál az Európai Fesztiválok Szövetségének (EFA) nemzetközi minősítési programjában.

A címért 39 ország 715 fesztiválja versengett, köztük 30 magyar fesztivál nyerte el a megtisztelő címet. A nemzetközi zsűri az egyediséget, az önálló arculatot, a minőségi tartalomban való gondolkodást díjazta, mondta el Sir Jonathan Mills a döntnökök elnöke Wiesbadenben az idei EFFE konferencián.

”Egy nemzetközi megmérettetés mindig nagy kihívás és kiváló szakmai visszajelzés a szervezőknek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a Savaria Történelmi Karnevál felkerült Európa fesztivál-térképére” - mondta el Grünwald Stefánia, a Savaria Karnevált szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki a Magyar Fesztiválszövetség évadzáró eseményén vette át az elismerő oklevelet.

A címet két évig, 2018 végéig viselheti a Savaria Történelmi Karnevál, ezt követően újra pályáznia kell a szervezőknek a minősítés megszerzéséért.

Köszönjük kedves látogatóinknak a sok pozitív visszajelzést, továbbra is várjuk jobbító szándékú észrevételeiket, hogy még nívósabb legyen a Savaria Történelmi Karnevál.