És nem csak a hangulat forrósodhat fel ezen a hétvégén Szombathelyen, hanem az aszfalt is! - figyelmeztet minden karneválozót az Országos Mentőszolgálat Vas Megyei Szervezete. Az időjárási előrejelzések szerint kánikula várható a hétvégén Szombathelyen. Az esti-éjszakai lehülések ugyan enyhítenek majd a forróságon, de napközben jóval 30 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Néhány jó tanácsot adtak a mentőszolgálat munkatársai, hogyan előzhetjük meg az esetleges rosszulléteket. Mindenképpen vigyenek magukkal folyadékot, vagy készpénzt (hogy vásárolhassanak italt maguknak a programhelyszíneken!). De majdnem minden nagyobb forgalmú programpontnál van telepített ivókút, ahol ingyen juthatnak friss ivóvízhez. A nagy melegben nagyobb folyadékbevitel szükséges, amit a nappali foróságban jó, ha nem alkoholos és nem cukros italokkal pótolunk. Ez maradjon az esti időszakra inkább! (A Borok utcája és a Sörtér éjfél után is nyitva tartanak!) Akik vérnyomáscsökkentőt szednek, figyeljenek arra, hogy nagy melegben könnyebben és jobban eshet a vérnyomásuk. Ha gyengeséget éreznek, vagy verejtékezni kezdenek hirtelen, azonnal húzódjanak árnyékra és üljenek le kicsit. Ha nem múlik percek alatt ez a kis rosszullét, ne siessenek a mentőpontokra, hanem hívják a 104-es számot!

A Karnevál hívatlan látogatói a méhek és darazsak, akik az étel- és édesség árusoknál nagy tömegben is előfordulhatnak! Ha csípést szenvednek, az ottani árusoktól azonnal kérjenek jeget és próbálják meg enyhíteni a szúrás helyét. Rosszullét esetén viszont inkább hívjanak mentőt!

Vigyázzanak magukra és egymásra: egészségünkre a Karnevált!