A Karnevál díszvendége volt az idén 13. Galántai Esterhazy Antal herceg és kedves felesége, akik szombaton délután a Történelmi Témaparkba is ellátogattak.

A hercegi pár a legnagyobb (és napjainkra már legszebb!) magyarországi barokk kastélyban, a fertődi Eszterházy-kastélyban él, nagyon szeretik a régi korok zenéjét (természetesen Fertődön minden Haydn körül forog!) és persze a katonai hagyományokat. A herceg maga is gyakorló lovas, a 2000-ben újból megalakult Esterházy Huszárezred tiszteletbeli tagja, és a legendás történelmi család vitézlő hagyományainak lelkes patrónusa.

A hercegi pár a Savaria Karneválon egy órát töltött a Történelmi Témaparkban, csodálattal nézték a Bulcsu Vezér Egyesület solymász bemutatóját, majd a dunántúli főúri családi katonai alakulatok korhű játékát. A herceg el volt ragadtatva a helyszín gazdag programkínálatától, a jelen lévő római és középkori hagyományőrzők szakmai igényességétől és a nagyszerű hangulattól. Mielőtt elment volna a Parkból, üdvözölte a tiszteletére felsorakozott alakulatokat: a sárvári Nádasdy Hagyományőrző Bandériumot, a Kapuvári Hajdúk Gartai Muskétásait és a Pápai Huszár Egyesület tagjait - akik ugyancsak az Esterházy-család kötelékéhez tartoztak annak idején, a karneváli bemutatón viszont éppen török jelmezben segítették az előadást. A herceg úr gratulált a csapatoknak, és úgy búcsúzott tőlük: Viszontlátásra mielőbb! Akár a fertődi kastély csodaszép udvarán...

Legfrissebb hírek