Mondhatnánk, hogy „öreg motoros” a karneválon. De inkább úgy kell mondanunk: egy „örökzöld” lovas - Kassai Lajos, a Magyar Kultúra Lovagja. A világszerte ismert és elismert lovasíjász (szinte hihetetlen!) 15 éve itt van minden Karneválon. És minden évben újdonsággal készül, hiszen a szombathelyi Karnevál az egyik kedvence.

Imádja, hogy ilyenkor az egész város megmozdul, hogy a pincérek is tógában vannak, hogy a városvezetők is saruba bújnak, hogy itt nemcsak látványosság, hanem megélhető valóság a történelem. Sokfelé járt már a világban, számtalan hagyományőrző fesztiválon fellépett, de ilyen „együttlélegzésre” Magyarországon sehol sem lelt példát. „Talán az olaszok és a japánok tudnak még hasonlóképpen együtt ünnepeli” - mondja. - „A Savaria Karnevál szerinte páratlan a hazai fesztivál-kínálatban, ki nem hagynám!”

Egy interjúban úgy fogalmazott: „A Karnevál olyan, mint egy nyaklánc, amire számos színes gyöngyöt felfűznek. Én magam is egy ilyen „ékköve” vagyok ennek a sornak, de a lényeg maga a LÁNC, a ZSINÓROZÁS, ami mindezeket az egyenként színvonalas műsorszámokat vagy látványosságot összetartja. Ebben egyedi a Savaria Karnevál.”

De hogy valójában milyen nyakéket hord Kassai Lajos, az hamarosan kiderül. A Történelmi Témaparkban (Castra Militaria) többször is találkozhatnak a nagyszerű lovasíjásszal: pénteken 14:40-kor, szombaton 10:50-kor és 14:15-kor, vasárnap 11:30-kor és 14:10-kor.

Legfrissebb hírek