Eötvös Loránd születésének 170. évfordulója alkalmából az ELTE-SEK is hangsúlyosabban jelenik meg a Savaria Történelmi Karneválon, íme némi ízelítő a programból.

Péntek délelőtt, a Történelmi Témaparkban látványos, nagy múltú fizikai kísérleteket láthatnak majd a látogatók az ELTE-SEK fizika tanszékének professzorai és egykori hallgatói közreműködésével.
Érdekes és látványos fizikai kísérletek várják a látogatókat. Megtapasztaljuk, mi történik 200 liter vízzel egy vashordóban, ha a hordó alján hirtelen elforr néhány deci folyékony nitrogén. Közelebb kerülhetünk a rakétaelv megértéséhez, a szerencsés látogatók maguk is kipróbálhatják, milyen magasra tudnak lőni egy sűrített levegős rakétát. Megtudhatjuk azt is, hogyan működött Otto von Guericke híres magdeburgi kísérlete a vákuummal. Később megismerkedhetünk többek között a felületi feszültséggel, és láthatunk hatalmas szappanbuborékokat. Tudós gladiátorok próbálják megzabolázni az összecsapó elemeket, ahol tűz, víz, levegő és az Északi-sarknál is hidegebb szárazjég, sőt folyékony nitrogén csap össze robbanások, durranások, gőzfelhők, tűzfelhők, repülő és süvítő tárgyak, jelenségek kíséretében.

A karneváli felvonulásban az eltés diákok Eötvös Loránd korszakát idézik meg, maga az egyetem pedig a Berzsenyi Dániel téren az ELTE-SEK standon várja a diplomázni szándékozó diákokat, érdeklődőket. A kiemelt vendégek között találkozni lehet az ELTE új hallgatóival, Gyurácz Rékával, Halász Bencével, Dévai Boglárkával is, akiktől a sikeres EB szereplésről kaphatunk információkat.

Esténként az ELTE-SEK Csillagvizsgálójában távcsöves megfigyelés során lehet barangolni az égbolton.