Tudták, hogy a rómaiak nem is bort ittak, hanem sört? Ha nem, akkor higgyék el, hogy „sörben az igazság”! Na de akkor hol van Mátyás király?

Ne menjenek a Mátyás király utcáig, elég lesz a Thököly elejéig, ahol a szombathelyi Sörpatika üzemel, ott kigyógyulnak az efféle tévhitekből! Csütörtöktől vasárnapig itt „Magyar udvar” lesz: magyar zenével, magyar táncokkal és magyar sörökkel (is). A Magyar Udvar az idén először lesz hivatalosan is Karneváli helyszín. A péntek esti és a vasárnapi program házigazdája Horváth Győző, aki az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetőjeként gondozza a Magyar udvart. Az ötlet jogosan fogalmazódott meg a karneváli közönségben: ahol több keleti és orientális udvar működik, ott legyen helye egy magyar tematikájú folklór programhelyszínnek is, főleg ebben a néptáncban különösen erős múltú és jelenű városban.

A Magyar Udvar pénteken és vasárnap várja magyar és horvát zenés és táncos programokkal a karneválozókat, a Sörpatika tulajdonosai pedig egy magyar kézműves sörkülönlegességet is főzetnek erre a hétvégére, úgyhogy a Karneválnak saját söre is lesz!

Legfrissebb hírek