A Művészetek Utcája és a Keleti Udvar fúziójából egy egészen egyedülálló és színes egyveleg jött létre az idei évben. A képző- és iparművészetek, valamint a keleti táncművészet mellett a társművészetek legjobbjai is bemutatkoznak a Kossuth Lajos utcai színpadon és műhelyekben.

A színpadon számos kiemelkedő előadót és programot találhatunk, melyek méltán reprezentálják a Művészetek Utcája színvonalas kínálatát.

Íme néhány közülük.

Shererah Bellydance & Tribal Fusion

A Shererah Bellydance iskola 2011 óta táncol együtt, idén Tribal Fusion ággal bővült. Vezetője, Sárközy Zsuzsó Shererah, 18 éve hastáncol, showhastánc és törzsi fúziós ágakat képvisel. A két ág, mint a Nap és a Hold együtt fejezik ki természetét. Tanít, zsűrizik és rendszeresen fellép itthon és külföldön is. Egyedi stílusa elbűvölő, nőies és dinamikus. Mindene a tánc, és nemzetközileg elismert táncos, az OrienTrio profi formáció tagja. Tanítványai a hastánc mellett a tánc szeretetét és női erőt is tanulnak tőle, ezzel sugárzó kis csapatot alkotva!

Táncában szombaton 18:20 órakor és vasárnap 14:30 órakor gyönyörködhetünk.

Tanulhatunk is ettől a fantasztikus táncostól a Karneválon: Dobd fel a Dobszólódat pár Törzsi Fúziós kombinációval! A dobszóló mindenkori közönségkedvenc, az évek során újabb és újabb stílusokból (pl samba, tahiti) loptunk bele elemeket, hogy minél színesebb lehessen. A workshopon kombinációkat, inspirációt gyűjthetsz, hogy a Te dobszólód -Törzsi Fúziós elemekkel- igazán izgalmas legyen! A 2 óra alatt más alapelemekkel, különleges karmozdulatokkal, rövid kombinációkkal és a dobszóló használatának egy másik értelmezésével ismerkedünk meg. A workshop szint és stílus független! Sok szeretettel várlak!

Bejelentkezés: shererahdance@gmail.com (A helyszínen is lehet,ha marad hely!) Zsuzsó Shererah Időpont: Augusztus 28. 11.00-13.00 Helyszín: Savaria Karnevál, Művészetek utcája (Kossuth utca, Karát Szépségklinika Udvara.) Ár: 5 000 Ft/fő.

Seres Zoltán - Budapest

Sereszoltáncom brandnév alatt működteti táncóráit és táncos motivációs terápiás hatású foglalkozásait Budapesten. Évek óta kiemelkedő előadója a Savaria Történelmi Karneválnak.

A színpadon szombaton 17:35-kor órakor láthatjuk megunhatatlan stílusát, vasárnap 18 órakor.

Célja a tánccal mindazoknak segíteni, fejlődni, szintet tartani, boldognak kisugárzónak ragyogónak lenni, testileg, lelkileg és szellemileg is jó szinten lenni, akik befogadóak és nyitottak a stílusára, megjelenésére, tanítására.

Seres Zoltán idén sem hagy minket mozgási lehetőség nélkül. Két fantasztikus táncos fittdance-es programmal várja a táncos kedvű érdeklődőket előképzettségtől függetlenül. Nem workshop, tehát mindenki jöhet, aki jót mozogni, táncolni, nevetni és feltöltődni szeretne. Az első 60 percben az ORIENTÁLIS-hastánc, fittdance és modern tánc stílusazonos zenére. A második óra a Burlesqe tánc elemeibe és melódiáiba repít el. Bár pörgős táncos edzésre számíthatunk, ha teheted, vegyél olyan ruhát, ami hordoz stílusjegyeket az adott táncstílushoz! Nem szükséges tánctudás, csak a tánc, a mozgás és a vidámság szeretete és élvezete. Hatalmas közös táncparti vár a két szuper stílusban.

Egy óra 3 500 Ft, két óra együtt 6 000 Ft.

Don Pedro’z Duo pénteken a felvonulás után 21:00-kor.

„Gitár és harmonika? Jó ötlet. Ügyes kezekkel történő megszólaltatásuk számtalan hangulatot rejt...”

Francia sanzonok, tangó, latinos ritmusú flamenco gitárzene, vagy éppen az elmúlt néhány évtized ismert pop és filmzenei válogatása szerepel repertoárjukban.

A Vasárnap este:

20:00 Merry Go Round Duo - lounge zene fúziója slágerekkel Gershwintől Bruno Marsig Hajdú Anett ének, Bokor Ádám gitár

21:30 Bajusz - Manouche Jazz/ Gypsy Swing zenekar

22:30 Artistica Anam Cara Tüzes artista bemutató

Freya és Inanna, azaz Paizer Aliz és Ipkovics Ágnes 2014 óta táncolnak együtt ebben a formációban. A hastánc legmodernebb műfajában; a törzsi fúzióban mélyedtek el. Műsoraikban az erős, független női karaktereket jelenítik meg, nyugati, gyakran elektronikus zenére, mitikus lények bőrébe bújva. Voltak már boszorkányok, sámánnők, amazonok, démonok és szirének. Hogy idén mivel várják Önöket, maradjon meglepetés.
Péntek 18:20, szombat: 17:50, vasárnap: 18:40.

Mariia - szombat 14:15

A Flamenco művészete már több mint 500 évvel ezelőtt született Spanyolországban. Az ősi gyökerekkel rendelkező tánc sok érzelmet és hangulatot képes megjeleníteni. Bablena Attilláné Mária, a Sopronban élő egyetlen autentikus flamenco tanár, és táncos mutatja be ennek a művészetnek szívbéli mélységeit.

Sivasakti Khalanandra Táncszínház - Somi Panni tanítványai - szombaton 16:00 órakor
A táncszínház 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy a klasszikus értékek közvetítése mellett új repertoárt, új szemléletet, táncszínházi darabokat hozzon létre.

A Sivasakti Kalánanda Táncszínház repertoárjába a klasszikus bharatanátjam előadások, indiai kulturális, ismeretterjesztő és művészeti programok, valamint a bharatanátjam technikáját alkalmazó kortárs darabok tartoznak.

Ezúttal a táncszínház három tagja érkezett. Kunvári Krisztina 1994 óta foglalkozik indiai klasszikus tánccal, alapító tagnak számít, szerepelt a táncszínház minden darabjában. Pethő Kincső szombathelyi születésű, a Savaria és Haladás táncegyüttesek tagja volt, jelenleg színészként és koreográfusként is működik. Zboray Antónia szintén színésznő, Somi Panni állandó alkotótársa a kezdetektől fogva.

Mare Temporis: Tűzvarázs (tűzzsonglőr bemutató) - péntek 22:30

A tűz megszelídítése embert próbáló feladat, zsonglőreink azonban legjobb tudásuk szerint szolgálják, de uralják is egyben az emberiség történetének legtitokzatosabb és -félelmetesebb elemét...

Használják a tüzes fejű meteor több fajtáját, tüzes kardot és különféle botokat, lángoló angyalszárnyat, legyezőket és igyekeznek a mutatványos műfaj újdonságaival is szolgálni.

Tűzmadarak (élőzenés tüzes showműsor) - szombat 22:30

Teátrális tűzzsonglőr előadás, amit óriási lángoló eszközök, látványos pirotechnikai elemek és virtuóz zsonglőr valamint akrobata mutatványok tesznek nézőink számára felejthetetlenné. Komplex művészi alkotás, melynek minden eleme - a jelmezek a koreográfia és a zene is - a társulat saját kreációja. A különleges látványvilágot élő Hang Drum zene színesíti.

Előadók: Kiss Gergely, Kollányi Julianna, Turai Bálint.

Valami más:

Lutor Kata és Fűzfa Balázs - IRODA-LOM? - szombat 11:00

Pillanatkép a mai magyar irodalomról

Az előadó a legutóbbi évtizedek magyar költészetéről ad átfogó képet, majd Orbán Ottó, Petri György, Markó Béla, Kovács András Ferenc, Szabó T. Anna és Dragomán György műveiről beszél. Az alkotók közül többen szombathelyi kötődésűek, így különösen érdekes lehet a kedves közönség számára, hogy miképpen juthat el valaki a Perinttől az óceánig.

Gitáron közreműködik: Lutor Katalin

Legfrissebb hírek