Az ELTE Savaria Egyetemi Központ programja a Karneválon

Az ELTE Savaria Egyetemi Központnak is lesz standja a Savaria Történelmi Karneválon: az Iseum előtt, a Borok utcája Városháza felőli végén. Építőjátékokkal, kvízzel, keresztrejtvényekkel, totókkal, speciális turistakalauzzal, különleges mérésekkel, erőprogramokkal, kisfilmekkel várják az érdeklődőket, akik azt is megtudhatják, mivel és hogyan játszanak a kutatók! A feladatok megoldásáért jutalom jár! Képviselteti magát Béla, a teknős, aki békésen tűri a nézegetést, és olykor lassan-lassan hajlandó kidugni a fejét a páncéljából.

A stand háromnapos állandó programjában szerepelnek: Mesebeli keresztrejtvény, Rajzfilmek sztárjai - totó, Bogyó és Babóca - rejtvény, Mindennapi kenyerünk - totó, Szép színezők - ládányi színes ceruzával, Legyen Ön is filológus! - irodalmi kakukktojások, Földrajzi és történelmi rejtvények, Európai híres emberek - Harisnyás Pippi és társai, Idegen szavak totója - talányos szólások, Családi csomag (ahol a szülőkkel együtt lehet válaszolni): Népszerű filmek totója - kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek, Magyarország kvíz, Ki kicsoda? - világirodalmi társasjáték, Lehet egy kérdéssel több?, Ismeri Ön Szombathelyt?, Ókori gyalog galopp - speciális turistakalauz - feladatsor, ami Savaria emlékhelyein vezet körbe - indulás és érkezés: ELTE SEK stand - jutalomért.

Lesz továbbá: mozgó legomobil, pneumatikus építőjáték (asztalokon), személyes széndioxid lábnyom mérés (a napernyő alatt), Egy perc és nyersz! (Mivel játszanak a kutatók?), filmvetítés a sporttudomány, a gépészet és az irodalomtanítás életéből.

Időponthoz kötött programok:

  • Portrérajzolás - Tóth Csaba képzőművész (péntek, szombat 10-12 óra)
  • Lutor Kata és Paukovics Gergely zenés műsora (péntek 17-18 óra)
  • Szkander és más erőprogramok - Kívés István, Farkas Dóra (péntek, szombat 15-17 óra)
  • Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS) - Ekler Judit (péntek, szombat 10-12 óra)

A szűrést - mely 7, laza utcai ruhában is elvégezhető feladatból áll - verseny és hobbi sportolóknak egyaránt ajánljuk. Segítségükkel felmérhetők azok a problémák, amelyek - korrekció nélkül - hosszútávon sérülésre hajlamosítanak. A 7 FMS szűrőből 5, a test két oldalát külön vizsgálja, tehát képes a szimmetriát megmutatni. A kétoldali szimmetria hiánya a legnagyobb sérülést előrejelző faktor lehet, a kompenzációból fakadó nyírás és izomerőltetés miatt.

  • Énekes műsor - Falusi Anikó tanítványaitól (vasárnap 17-18 óra)

Legfrissebb hírek