A péntek és szombat esti jelmezes felvonulások megtekintésére a belváros számos pontján lehetősége van a Karneválozónak - a csaknem 1000 főből álló jelmezes menetet zenészek, tűzfúvók, artisták és gólyalábasok kísérik. Ha a közel másfél órás programot szeretné zavartalanul megcsodálni, lehetősége van az impozáns menetet a belváros három pontján felállított lelátókról megtekinteni.

A lelátókon helyet foglalók számára szakértő kommentárok ismertetik a csapatokkal, művészekkel kapcsolatos tudnivalókat, miközben a résztvevők különleges attrakciókkal szórakoztatják a Látogatót. A Városházánál, a Berzsenyi téren és a Nagyszállónál található mobil lelátókra 1700 Ft-os áron korlátozott számban jegyek vásárolhatók a Fő téri Karneválinformációs pavilonban.

A felvonulás végeztével számos karneváli program ígér további kellemes szórakozást. Nem kell azonban messzire menniük azoknak, akik városunk egyik legújabb attrakciója keretében néhány percbe sűrítve szeretnék megismerni Szombathely kétezer éves történetét. A „Fényévezredek” című produkció a Berzsenyi téri lelátó szomszédságában, a Székesegyház falára vetítve meséli el az ókori alapítású város évezredes történetét, felvillantva annak jeles eseményeit, fontos személyeit és fordulópontjait. A 9 perces fényfestés egyedülálló élményt ígér azoknak is, akik betéve ismerik Szombathely nevezetes személyeit és eseményeit.

A produkció augusztus 23. és szeptember 20. között minden este megtekinthető a Székesegyháznál. A vetítések kezdési időpontja: 20:20, 20:40 és 21:00 óra.

Legfrissebb hírek