Még el sem kezdődött a Karnevál, és a Borok utcájában máris „burogatnak”...?! - Hát persze! Mert így közkívántra bekerültek a Borok utcája színpadára olyan művészek és előadók, akik nagyon sokak kedvencei. Lássuk az újdonságokat sorban - egyelőre pohár nélkül.

Augusztus 26-án, pénteken

15:00 órától egy vásári csetepaté veszi kezdetét: muskétásokkal, hadfiakkal és dámákkal (a Mare Temporis előadásában), majd 15:30-tól a Főnix Tánccsoport Keleti udvarból érkező hastáncos hölgyei fogják fellelkesíteni a közönséget.

16:00 órától a Pápai Huszár Egyesület törökjei és a Nádasdy Bandérium vitézei találkoznak a színpadon... a jelenet vége nem szerepel a történelemkönyvekben!

16:30-kor az Artistica Anam Cara középkori artistái érkeznek a Borok utcájába - egyenesen Kaufbeurenből, Szombathely német testvérvárosából.

17:00 órától a szombathelyiek nagy kedvence, Horváth Meggie énekel majd a színpadon 4 tagú zenekarával: Domby Bertalannal, Peltzer Gézával, Rácz Rolanddal és Baráth Tiborral. A Meggie’s Crew hagyományosan blues és jazz dalokkal készül a Karneválra: többek között Gerry Moor, John Mayall és Janis Joplinig legismertebb számaival.

Augusztus 27-én, szombaton

16:30-kor a Tűzmadarak artistái és zsonglőrei küzdenek a tapsokért, majd a Sárkányos Lovagok Szövetsége érkezik a Borok utcájába - meglehetősen szomjasan!

17:45-kor Szombathely Város Fúvószenekara töri meg a „csendet” egy világraszóló világkörüli zenés utazással: spanyol és brazil tánczenékkel, párizsi sanzonokkal és amerikai indulókkal indulnak a közönség kegyeiért. És az „utaslistájuk” szerint ezen a délutánon velük utazik Lady Gaga, Bon Jovi és Elvis is.

Szabó Balázs és Bandája koncertje után 22:00 órakor egy fergeteges tűzshow következik. A keleti fűszerezésű és babiloni származású „Tűzorchideák” szökkenek virágba a Via Vinorumon - megmozgatva mind a 4 őselemet.

A Somnakaj c. gipsy musical után pedig éjféltől az Artistica Anam Cara akrobatái hányják a tüzet. Műsoruk címe: Tűz, tűz, tűz...

Augusztus 28., vasárnap

22:30: A Karnevál zárókoncertje a Borok Utcájában fellépő Vad Fruttik zenekar lesz. Az öttagú Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legkedveltebb zenekara. Zenéjük színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb. Egy gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene - egy kis Veszprémi „tájszólásban”.

Legfrissebb hírek