A szombathelyi önkormányzat számos vendéget hívott meg a Savaria Történelmi Karneválra, közöttük a testvérvárosainkat, amelyek képviselői szívesen élnek a meghívással.

Idén új lengyel testvérvárosunkból Elblagból, bajor testvérvárosunkból, Kaufbeurenből, Georgiából Kutaisiből, Olaszországból Leccoból, Razgradból, Oberwartból, Sisakből, Vajdahunyadról, és Portugáliából Santiago do Cacémből érkezik magas rangú testvérvárosi küldöttség, de várjuk az ír kulturális attasét és a lengyel konzult is.

A testvérvárosi kapcsolatok nemcsak protokolláris szinten jelennek meg a Savaria Karneválon, hiszen több testvérvárosi csoport már állandó, visszatérő kedvenc a fesztiválon, mint az Artistica Anam Cara Kaufberurenből. A vásári csepűrágók és tűzakrobaták idén a Történelmi Témaparkban és szerte a városban láthatók lesznek különféle produkcióikkal.

Szintén visszatérő vendégünk a Hasta Nomadorum Erdélyből, akik az I. századi római és dák háborúk korszakát jelenítik meg. A hadfiak között dák és szarmata harcosokat láthatunk a Történelmi Témaparkban.

Észt testvérvárosunkból egy fiatal jazz-zenészekből álló együttes érkezik, akik a Művészetek utcájában adnak koncerteket a hétvége mindhárom napján.

Új lengyel testvérvárosunk pedig egy régizene együttessel debütál a karneválon, őket a karneváli felvonulásokban is láthatjuk a reneszánsz-barokk korszakot megjelenítő jelmezesek között.

Legfrissebb hírek