Geszti Péter nem először vendégeskedik a szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon. Két éve a Gringo Sztárral lépett a Fő téri Forum Színpadra, az idén a „Létvágy” című műsorával erősíti a Karnevál mottóját - Kor/határok nélkül.

A „Létvágyban” sok a komolyabb szöveg, de persze ezt mindig fűszerezzük jól ismert és közkedvelt dallamokkal. Ez a műsor arról szól, amiről a nagykorúság is: hogy megtanuljunk mindent és mindenkit érdekesnek látni, hogy bírjunk jóllakni az élet történeteivel, miközben képesek legyünk folyton megújulni úgy, hogy közben nem veszítjük el a fejünket... Hogy melyik dal passzol ezek körül a legjobban a Karneválhoz...? Majd kiderül... A „Vigyél a nyárba” lendületes és latinos, de vannak személyes kedvenceim is, pl. a „Van még”: „Van még pohár, vedd el! Van még, ma napfény rendel. Van még időnk élni, kezdd el!”

Nekem az tetszik a legjobban a Karneválon, hogy igazi fesztiválhangulatban van a város. A szombathelyiek ilyenkor tógába és tunikába öltöznek, ebben mennek a vásárba, ebben a hacukában söröznek a Sörtéren és borozgatnak a Borok utcájában, és saruban tapossák végig a koncerteket. Ez nekem azt mutatja, hogy büszkék a nagy multú szülőhelyükre, és hogy szívesen azonosulnak a várossal, mert ez valóban Szombathely legnagyobb ünnepe. Ez egy nagy kincs, amire bátran építhetnek a “’helyi”ek, és nem csak “szombat”okon!

A feleségem Vas megyei, a lányaink pedig szívesen elkísérnek, ha olyan helyre megyek, ahol van gyerekprogram is. Úgyhogy lehet, hogy az idén úgy mondjuk majd: augusztus utolsó hétvégéjére “hazamegyünk” Szombathelyre!

(Geszti Péterrel készült interjúnk hosszabb változatban a Pesti Műsor augusztusi számában olvasható)