Sarlós Boldogasszony Székesegyház

Vezetett látogatás indul a Székesegyház tornyaiba. A kedves látogatóknak összesen 386 lépcsőfokot kell „leküzdeniük” fel és le irányban. A Székesegyház nagyharangja mellől csodálatos magaslati kilátás nyílik Szombathely városára. 

Smidt Múzeum

A tárlat vezetések során az érdeklődök megtekinthetik a  Smidt Múzeum kincsei állandó - és az Örökségünk, a Madarászok  időszakos kiállítást.

Zsidó Udvar

A Zsidó Kultúra Házában és udvarán számos program várja a látogatókat három napon át. A színpadon látható-hallható lesz Farkas Franciska - Levél Brad Pittnek című monodrámája, az  AnimaSongs zenekar,  Marsall Cili, a Ladies Of Soul, valamint a Kellene Kiskert Zenekar, a MALEK ANDI SOULISTIC és a Heavy B4G and Methodbreakz.

Kilences Kávézó és Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Itt foglalkozunk az egészséggel, a mozgással, a lélek dolgaival. A gyerekeknek délelőtt és délután is kézműves és játékos foglalkozásokkal készülünk. Teret biztosítunk helyi alkotóknak, termelőknek és előadó művészeknek a bemutatkozásra. A karneváli forgatagban mi nem leszünk hangosak: koncertjeink akusztikusak lesznek, minimális hangosítással. Az egész helyszín tekintetében törekedni fogunk a természetes anyagok és eszközök használatára, a természetes és helyi értékek megmutatás...

MNL Vas Vármegyei Levéltára

A levéltár előadó- és kiállítótermében az időutazás mozgóképeken – 50 évvel ezelőtti filmhíradók c. vetítés lesz látható. 

Mediterrán Udvar

A déli életérzés színhelye, ahol a zene és a tánc dominál.  

Püspöki Palota

A Püspöki Palota 2024. augusztus 23–24-én 9.00–19.00 óra között óránkénti vezetéssel megtekinthetők a Püspöki Palota első emeleti barokk termei. Az utolsó vezetés 18.00 órakor indul.Belépőjegy: felnőtt 2000 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 1500 Ft/fő.

Sarlós Boldogasszony Székesegyház

Vezetett látogatás indul a Székesegyház tornyaiba. A kedves látogatóknak összesen 386 lépcsőfokot kell „leküzdeniük” fel és le irányban. A Székesegyház nagyharangja mellől csodálatos magaslati kilátás nyílik Szombathely városára. 

Trópusi lepke-, pók- és rovargigászok kiállítása - Ferences templom színházterme

Élő trópusi lepkék, madárpókok, skorpiók és egyéb ízeltlábúak mellett több ezer rovarpreparátum látható a kiállításon, ami betekintést nyújt a rovarvilág csodáiba. A látogatók a saját kezükbe fogva csodálhatják meg az élő rovarokat, lepkéket.

Schrammel Imre-gyűjtemény

Nyomhagyás – Tárlatvezetés a Schrammel Imre életművét bemutató állandó kiállításban

Szombathelyi Vásárcsarnok

Karneváli hangulatalapozó, vezetett túrák és termelői piac várja a piacozni vágyó kicsiket és nagyokat.

Vasi TIT SZékház - H+ Media Stúdió

Betekintés a médiagyártás kulisszatitkaiba, valamint személyesen is kipróbálhatóak lesznek a stúdió eszközei. Az eseményen a legkisebbeket kézműves foglalkozások és játékos médiaoktatás a várják, hogy megismerkedjenek a média világával interaktív formában.

Bajnokok tere ( Városháza előtti tribün)

Beszélgetések, játékos sportversenyek, autogramosztás, és még sok izgalmas program a modern korok gladiátoraival, a Falco bajnok kosárlabdázóival. Emellett szemet kápráztató akrobatikus, tüzes, dobos produkciókat is megtekinthetsz, a Mare Temporis, a Tűzmadarak, a Pannonia Sarmatica, az Artistica Anam Cara és az Ataru Taiko ütőegyüttes előadásaiban. 

Szombathely Képtár

A tárlatvezetések során az érdeklődők megtekinthetik a VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé c. kiállítást. 

Miraculum

Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Mira Orient Art orientális társulat idén az Agora Savaria Filmszínház-ba invitálja a Mesés Kelet rajongóit. A Savaria Történelmi Karnevál három napja alatt változatos programokat kínálnak. A programok ingyenesek, a látogatók adományaiból a Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány Vas Vármegyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskolát támogatja.

Keleti Udvar

A Kelet és Nyugat táncainak méltó bemutató helye a Keleti Udvar, ahol egymást váltják az orientális, latin és egyéb táncstílusok képviselői. A Kelet fülledt miliőjét megidéző szeráj- hangulatú színpadon a hazai hastáncélet kiválóságainak sziporkázó koreográfiái mellett fúziós táncot, sőt még törzsi táncokat is láthatunk.

Castrum Dei - Keresztény Udvar

A szombathelyi keresztény felekezetek összefogásával megvalósuló Castrum Dei a karneváli forgatagban a találkozások és a nyugalom szigete, pontosabban vára lesz. A hely hívja a betérőket az elcsendesedésre, a kiszakadásra a mindennapok rohanásából és a karneváli zajos forgatagból, de lelki feltöltődésre is lehetőséget kínál programjai által. A kapu nyitva áll minden látogató előtt vallási és felekezeti hovatartozástól függetlenül. 

Folkudvar

Néptáncbemutatók, népzenei koncertek, gyerekelőadások és táncházak várják a népi kultúra művelőit és laikus szerelmeseit a Folkudvarban három napon át.

Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház

A Római Birodalom több mint 60 ismertté vált római kori Isis-temploma közül az 1955-ben, Szombathelyen megtalált Iseum az európai tartományok legnagyobb szentélykomplexuma volt. Minden bizonnyal a Duna-vidéki Isis-tisztelet központja lehetett a hatalmas épületegyüttes. Falai között a Savaria Történelmi Karnevál keretében újjáélednek az antik római hétköznapok. Isis-szertartások, kincskereső és sírbontó kalandok, ókori fazekasok remekei várják az érdeklődőket.

Karnevál Színház

A 2024-es Karneválszínházban látható; Szombathelyi Szórakoztató Szupergála c. zenés összeállításunk korokon, helyszíneken és műfajokon átívelő dicsfényt fest Szombathely múltja, jelene és jövője köré.Az előadást augusztus 15 és 24. között nyolc alkalommal láthatja a közönség a Weöres Sándor Színház előadásában, valamint Vinnai András tollából és rendezésében a Megyeháza udvarán.